Aineksiksi tarvittiin siis niitä taikinalevyjä, jäisiä mustikoita, kermaa, sitruunaa ja mantelilastuja. Toki mikä tahansa marjat tai hedelmät käyvät, tätä ohjetta voi varsin vapaasti soveltaa sen mukaan, mitä kaapeista sattuu löytymään.
Laitoin taikinalevyt puoliksi, ja sitten viilsin veitsellä ikään kuin "kehykset" kuhunkin puolikkaaseen. Eli noin sentin päähän reunasta piirretään neliö, jota ei kuitenkaan kannata leikata ihan läpi asti (tämä kuulostaa nyt kamalan monimutkaiselta, mutta ei oikeasti ole). Sitten voitelin levyt maidolla ja paistoin 225 asteessa kymmenisen minuuttia.
Paiston aikana vatkasin kerman vaahdoksi, ja lisäsin siihen noin puolikkaan sitruunan mehun (halutessaan voi raastaa hiukan sitruunan kuortakin joukkoon).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti