perjantai 30. marraskuuta 2012

Mysliä aamujen iloksi

Löysin aikanaan Eevan vanhasta ruokablogista oikein hyvän myslin perusohjeen. Sitä muunnellen on tullut tehtyä aika monta myslierää niin itselle kuin lahjaksikin. Jostain syystä myslin teossa on kuitenkin ollut huomattavan pitkä tauko, joten asian korjaamiseksi oli vihdoin uuden satsin vuoro.

Perusohje:

8 dl kaurahiutaleita
2 dl kauraleseitä
5 dl siemeniä ja pähkinöitä
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
ripaus suolaa
1 dl rypsi- tai muuta öljyä
3 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa

kuivattuja hedelmiä ja/tai marjoja

Kaurahiutaleet, leseet, siemenet ja pähkinät sekä mausteet sekoitetaan keskenään ja vaahterasiirappi (tai hunaja) sekoitetaan öljyn kanssa. Kuiva-aineseos levitetään leivinpaperin päälle uunipellille ja öljyseos kaadetaan päälle. Kannattaa sekoitella käsin, jotta öljyseosta leviää tasaisesti kaikkialle. Sitten pelti uuniin, 175 astetta ja n. 20 minuuttia (kannattaa tarkkailla paistamisen aikana ja sekoitella välillä, ettei mysli pääse palamaan!). Paistamisen jälkeen lisätään kuivatut hedelmät ja/tai marjat.

Meillä tuota perusohjetta on muunneltu aina vähän sen mukaan, mitä kaapeista löytyy ja mitä sattuu tekemään mieli ja toisinaan myös vuodenaikojen mukaan. Tällä kertaa seokseen lisättiin kookospaloja, kuivattuja karpaloita ja kuivattuja omenia. Nautitaan jugurtin, viilin tai maidon kanssa. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti